5 pehara za DVD Žminj – 3 plasmana na DRŽAVNO NATJECANJE

Vatrogasna zajednica Istarske županije (VZIŽ) u suradnji s Područnom vatrogasnom zajednicom Poreč i Javnom vatrogasnom postrojbom Poreč te dobrovoljnim vatrogasnim društvima Poreštine organizirala je u subotu, 28. rujna 2019. godine,13. natjecanje vatrogasne mladeži i pomlatka i sedmo natjecanje vatrogasaca VZIŽ.

Naše je društvo sudjelovalo s ukupno 5 ekipa od čega 3 ekipe mladeži pod voditeljstvom Luke Gjurića i dvije ekipe pomlatka koje je pripremala Ivana Damijanić. Nakon višemjesečnih priprema ni rezultati nisu izostali, pa su se mladi žminjski vatrogasci vratili kući s 5 pehara, od čega dva zlatna, jednim srebrnim i dva brončana.

[Mladež Ž – 1. mjesto] Ekipa DVD Žminj (I) u kategoriji ženske mladeži obranila je titulu prvakinja Županije ostvarivši tako plasman na Državno natjecanje iduće godine. Nekim je curama to bilo oproštajno natjecanje, ali vjerujemo da će svoje bogato natjecateljsko iskustvo i nadalje dijeliti s generacijama koje dolaze te na taj način pomoći u nastavku razvoja vatrogastva među mladim Žminjcima i Žminjkama.

[Mladež Ž – 3. mjesto] Ekipa mladež Ž DVD Žminj II osvojila je na Županijskom natjecanju sjajno 3. mjesto i time osigurala plasman na Državno natjecanje iduće godine. Djevojke su iznenadile sve prisutne odradivši vježbu gotovo bez grešaka pokazavši što se sve u samo nekoliko mjeseci priprema može naučiti. Ispred njih bile su samo vršnjakinje iz DVD Ližnjana koje su zauzele 2. mjesto i naše prvakinje, DVD Žminj I. Četvrte su bile djevojke iz Buzeta. Podsjetimo da je ova ekipa krenula od nule s treninzima krajem šestog mjeseca ove godine te ovaj rezultat s opravdanjem smatramo sjajnim.

[Mladež M – 3. mjesto] Ekipa DVD-a Žminj u kategoriji muške mladeži osvojila je na Županijskom natjecanju 3. mjesto, a u jakoj su konkurenciji i tijesnoj borbi od nas bili bolji vršnjaci iz Svetvinčenta i Pule. Naglasimo da je vrijeme vježbe bilo odličnih 63,71 sekunde, a u vježbi nije došlo ni do jedne greške. Bez medalje i plasmana na državno ostali su četvrtoplasirana Marčana i petoplasirana Fažana. Trećim mjestom osigurali smo plasman na Državno natjecanje iduće godine.

[Pomladak M – 1. mjesto] Ekipa DVD-a Žminj u kategoriji muškog pomlatka osvojila je na Županijskom natjecanju 1. mjesto, a iza sebe ostavili su dječake iz Fažane.

[Pomladak Ž – 2. mjesto] Ekipa DVD-a Žminj u kategoriji ženskog pomlatka osvojila je na Županijskom natjecanju 2. mjesto, bolje od naših bile su djevojčice iz Buzeta.

(Fotografije ekipa snimio: Asim Čabaravdić)