COVID-19, ophodnje, propusnice, požari, tehničke intervencije…

Od danas je na snagu stupila odluka kojom se na prostoru Istarske županije dopušta slobodno kretanje, bez prije traženih propusnica. Apeliramo na sve da unatoč popuštanju ove mjere ozbiljno shvaćaju situaciju i drže se svih ostalih preporuka županijskog i nacionalnog stožera civilne zaštite. Zabrana okupljanja i držanje socijalne distance i dalje su na snazi.

Operativci našeg društva u proteklom su razdoblju svakodnevno ophodili područje Općine Žminj radi kontrole pridržavanja mjera. Također smo svaki četvrti dan u proteklom razdoblju bili na ispomoći policijskim službenicima PP Rovinj u kontroli propusnica (6 puta od 6 do 22h). Surađujemo i s Crvenom križom Rovinj u pomaganju potrebitim mještanima i mještankama našeg područja.

Uz naš angažman u ovoj pandemiji u istom smo razdoblju (unazad mjesec dana) imali i 4 požarne i 2 tehničke intervencije, jedno osiguranje spaljivanja i jedan prijevoz vode. Ukupno su naši operativci od početka pandemije odradili gotovo 350 sati i na tome im još jednom zahvaljujemo!